A magyarok kétharmadának kellene élelmiszernavigátor

Dátum: 2013-07-03

 A magyaroknak csak harmada tudja eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb – tűnik ki az MTI tudósításából.

Nem tudjuk, mi van a megvásárolt termékekben

Kóros és káros - az éhezés biológiája

Dátum: 2013-06-24

Egy átlagos felnőtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtől, fizikai aktivitástól függően. Ha ezt a bevihető energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétől az immunrendszer meggyengülésén át akár halálhoz is vezethet a megvonás.

Mi történik, ha nem eszünk eleget?

Mediterrán konyha helyett északi ételek?

Dátum: 2013-06-17

Éveken át az olívaolajban és zöldségekben gazdag mediterrán étrendet tartották az egészség és a hosszú élet titkának. A legújabb kutatás szerint azonban a skandináv országok konyhája még ennél is egészségesebb lehet.

Segíthetnek a szívbetegségek megelőzésében

Mi is az a laktózérzékenység?

Dátum: 2013-06-05

A tejcukor-intoleranciával együtt is élhetünk kiegyensúlyozott életet. Számos felnőtt küzd a laktózérzékenységgel, és mindent megtesznek, hogy elkerüljék a tejtermékeket. Sok félreértés lebegi körül azonban a jelenség élettani vonatkozásait, és hogy mely tejtermékek a legjobbak és melyek a legrosszabbak. Összeszedtünk ezért most néhány alapvető információt, hogy reményeink szerint legalább a legnagyobb tévhiteket eloszlathassuk. 

A laktáz hiánya és tünetei

Csontpusztító ételek

Dátum: 2013-05-31

A Caring.com összeállításában hat olyan élelmiszerről rántotta le a leplet, amelyek komoly károkat okozhatnak csontjainknak!

Hogyan védjük csontjainkat?

Mandulás lazacot a gyereknek!

Dátum: 2013-05-23

A kalciumról eddig is tudtuk, mennyire fontos a gyermek csontozatának fejlődésében. Egy egyesült államokbeli szakmai konferencián viszont most azt hangsúlyozták, hogy a magnézium is legalább ennyire lényeges.

Lehet, hogy mégsem a kalcium a legfontosabb?

Értelmetlen diéták

Dátum: 2013-05-16

A fogyni vágyók általában elhisznek minden ígéretet, amit hallani szeretnének. Százával léteznek csodadiéták, kiegészítők, méregtelenítő kúrák. Dr. Michelle May táplálkozástudományi szakember, sikeres könyvek szerzője elmondja, melyik diéta nem ér semmit, és megsúgja a nagy titkot is: fogyni úgy lehet, ha az ember kevesebb kalóriát fogyaszt, mint amennyit eléget.

Ezek a kúrák általában nem vezetnek eredményre

Nem is annyi leszünk, amit megeszünk

Dátum: 2013-05-08

Pontatlanok az élelmiszercímkéken feltüntetett kalóriaértékek - állítják a kutatók, akik a jelenleg is használt kalóriaszámítási módszer átdolgozását javasolják.

Mennyire pontatlanok a kalóriaértékek?

Az északi népek kiemelkedő egészségének titka

Dátum: 2012-07-16

Európa népei közül a finnek, norvégok és svédek közt a legritkább a gyomorrák, és 30 százalékkal kevesebb ember betegszik meg a túltápláltság következményeként. De be is fektetnek az egészségbe, már az iskolában tanítják az egészséges életmód alapjait. A svéd fiatalok többet mozognak, kevesebbet dohányoznak, sőt kevesebb alkoholt isznak, mint a magyarok. Európai összehasonlító adatok szerint sokkal több zöldséget, tejterméket és lényegesen kevesebb húst fogyasztanak, mint más országok lakói.

Egészségüket a természetnek is köszönhetik

Funkcionális élelmiszerek az egészségért

Dátum: 2012-07-09

Nemcsak egy újabb hóbort

 

Manapság nagyon sok üstökösként felvillanó, majd hullócsillagként távozó trendet figyelhetünk meg a táplálkozástudomány egén. Vajon a Japánból induló, és ma már az egész világon teret nyerő elmélet meddig képes létjogosultságát bizonyítani?

Valóban hasznosak lehetnek
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 következő » utolsó »