Autistáknál több a glutén elleni antitest

Dátum: 2013-07-31

Autista gyermekeknél megemelkedik a glutén elleni antitestek szintje, a cöliákiával ugyanakkor nem találtak kapcsolatot. Az emelkedett antitestszint ugyanakkor magyarázatot adhat az autizmust kísérő emésztőszervi tünetekre.

Segíthet a diéta?

Háromszor annyi sót esznek a magyarok, mint kellene

Dátum: 2013-07-15

Önkéntes vállalást tettek a pékek.
A fogyasztók egészsége érdekében a pékszövetség vállalta a kenyerek sótartalmának csökkentését, de ez kevés lesz a komoly eredményekhez – hangzott el a Kossuth Rádióban.

A legnagyobb gond a rejtett sótartalom

Ezzel a módszerrel a gyerekek több zöldséget esznek

Dátum: 2013-07-08

Minden szülő máshogy próbálja rávenni a csemetéjét a zöldségevésre: vannak, akik a példamutató közös étkezésre esküsznek, míg mások megtiltják a nassolást az egészséges falatok lecsúszásáig. Egy friss kutatás azonban forradalmi megközelítést javasol a problémára. 

"Mesés" egészségfejlesztés

A magyarok kétharmadának kellene élelmiszernavigátor

Dátum: 2013-07-03

 A magyaroknak csak harmada tudja eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb – tűnik ki az MTI tudósításából.

Nem tudjuk, mi van a megvásárolt termékekben

Kóros és káros - az éhezés biológiája

Dátum: 2013-06-24

Egy átlagos felnőtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtől, fizikai aktivitástól függően. Ha ezt a bevihető energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétől az immunrendszer meggyengülésén át akár halálhoz is vezethet a megvonás.

Mi történik, ha nem eszünk eleget?

Mediterrán konyha helyett északi ételek?

Dátum: 2013-06-17

Éveken át az olívaolajban és zöldségekben gazdag mediterrán étrendet tartották az egészség és a hosszú élet titkának. A legújabb kutatás szerint azonban a skandináv országok konyhája még ennél is egészségesebb lehet.

Segíthetnek a szívbetegségek megelőzésében

Mi is az a laktózérzékenység?

Dátum: 2013-06-05

A tejcukor-intoleranciával együtt is élhetünk kiegyensúlyozott életet. Számos felnőtt küzd a laktózérzékenységgel, és mindent megtesznek, hogy elkerüljék a tejtermékeket. Sok félreértés lebegi körül azonban a jelenség élettani vonatkozásait, és hogy mely tejtermékek a legjobbak és melyek a legrosszabbak. Összeszedtünk ezért most néhány alapvető információt, hogy reményeink szerint legalább a legnagyobb tévhiteket eloszlathassuk. 

A laktáz hiánya és tünetei

Csontpusztító ételek

Dátum: 2013-05-31

A Caring.com összeállításában hat olyan élelmiszerről rántotta le a leplet, amelyek komoly károkat okozhatnak csontjainknak!

Hogyan védjük csontjainkat?

Mandulás lazacot a gyereknek!

Dátum: 2013-05-23

A kalciumról eddig is tudtuk, mennyire fontos a gyermek csontozatának fejlődésében. Egy egyesült államokbeli szakmai konferencián viszont most azt hangsúlyozták, hogy a magnézium is legalább ennyire lényeges.

Lehet, hogy mégsem a kalcium a legfontosabb?

Értelmetlen diéták

Dátum: 2013-05-16

A fogyni vágyók általában elhisznek minden ígéretet, amit hallani szeretnének. Százával léteznek csodadiéták, kiegészítők, méregtelenítő kúrák. Dr. Michelle May táplálkozástudományi szakember, sikeres könyvek szerzője elmondja, melyik diéta nem ér semmit, és megsúgja a nagy titkot is: fogyni úgy lehet, ha az ember kevesebb kalóriát fogyaszt, mint amennyit eléget.

Ezek a kúrák általában nem vezetnek eredményre
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 következő » utolsó »