Alultápláltság - a legújabb egészségügyi probléma?

Dátum: 2012-04-09

Az "alultápláltság" gyakran az éhező fejlődő országokhoz kapcsolt kép. Azonban kevesen tudják, hogy rossz tápláltsági állapot azokban a régiókban is előfordul, ahol bőségesen áll rendelkezésre élelmiszer.

Az alacsony testsúly miatt fellépő malnutríció

Veszélyesebb az elhízás a kislányokra

Dátum: 2012-04-03

A túlsúlyos lánycsecsemőknél később nagyobb eséllyel alakul ki cukorbetegség és más, metabolikus eredetű rendellenesség, mint a szintén az átlagosnál súlyosabb fiúknál - olvasható az Endokrin Társaság Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (JCEM) című szaklapjában.

A születési súly és a diabétesz

Rostos vagy rosttal dúsított? Az élelmiszeripar árnyoldalai

Dátum: 2012-03-26

Ha a rostok kerülnek szóba, legtöbbünk rögtön a bélmozgásokra, glikémiás indexre és hasonlókra gondol, pedig a boltok polcain sok ízletes és egyben rostban gazdag élelmiszert találhatunk. De rost és rost között is nagy a különbség.

Ha lehet, akkor a természetest!

Életmódváltás a testsúlycsökkentés záloga

Dátum: 2012-03-19

A biztonságos fogyáshoz nem csodaszerekre, hanem komplex életmódváltásra van szükség - mutatták ki szakemberek 132 korábbi tanulmány összegzése nyomán.

 

A diéta nem elég

A munkában kimerült nők hamarabb lesznek kényszerevők

Dátum: 2012-03-14

Újabb hátránya van annak, ha látástól vakulásig dolgozunk.

 

Egy finn kutatás szerint azok a nők, akik a végkimerülésig dolgoznak, nagyobb valószínűséggel esznek többet, mint amennyire szükségük van.

 

 

Kerüljük el a kényszerevést

Rontja a szellemi teljesítményt a vízhiány

Dátum: 2012-03-06

Nemcsak testünket befolyásolja, hanem hangulatunkat, szellemi teljesítményünket is rontja az enyhe vízhiányos állapot; különösen nők esetében.

 

Vízre mindig szükség van

Felismerik a babák a méhen belül megkedvelt aromákat

Dátum: 2012-02-27

Felismerik az újszülöttek azokat az aromákat, amelyeket magzati korukban még az anyai táplálék közvetítésével fedeztek fel a méhen belül - idézte francia kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

A magzatok ízérzékelése

Jó receptek az egészséges öregkorhoz

Dátum: 2012-02-21

Öt évre tervezett tudományos programot indít a WHO a betegségmentes öregedést legjobban biztosító étrend összeállítására.
Az öregedő Európa számára indított NU-AGE munkaterv kiemelten foglalkozik a 65 évesnél idősebb lakosság optimális ételeinek elkészítésével és terjesztésével.

A hosszú élet és a táplálkozás

Aki sok sárgát eszik, tovább élhet

Dátum: 2012-02-14

Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív- és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében - derült ki a táplálkozástudomány legtekintélyesebb folyóirata, az American Journal of Clinical Nutrition februári számában megjelent tanulmányból.

A flavonoidok forrásai

Tejfogyasztás és daganatok

Dátum: 2012-02-08

A daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát egészséges életvitel mellett csökkenthetjük leginkább, s szakmai körökben is elfogadott megállapítás, hogy étkezési szokásainkon változtatva a vastagbélrák kockázatát is nagymértékben redukálhatjuk.

Ezért is igyunk tejet
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »