Hogyan csökkenthető a sóbevitel?

Dátum: 2013-11-27

Miért kell a sófogyasztást csökkenteni?

 

Mert többszörösét fogyasztjuk, mint az egészségesen megengedhető mérték. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013 elején megerősítette korábbi állásfoglalását, melyben felnőtteknek maximum napi 5 g só bevitelét ajánlja, gyermekeknek ennél is kevesebbet. Magyarországon ma egy felnőtt átlagosan 12-17 g sót fogyaszt naponta.

 

A só nélkülözhetetlen, de csak kis mennyiségben

Vizsgák alatt a diákoknak folyadékra van szükségük!

Dátum: 2013-11-12

Nemrég tartotta Londonban a Brit Pszichológiai Társaság az éves konferenciáját, ahol a Kelet-Londoni és a Westminsteri Egyetem kutatói prezentálták a vizsgálati eredményeiket, melyek szerint a tanulók, ha folyadékot visznek be magukkal a vizsgákra, az javíthatja az eredményeiket.

 

Igyunk is, vagy elég a palack jelenléte?

6+1 tipp a tartós karcsúságért

Dátum: 2013-11-06

Ne csak az ünnepek miatt figyeljünk testsúlyunkra.
Lassan megkezdődik a karácsonyi ünnepek miatti visszaszámlálás, és sokan kezdenek fogyókúrába. A diéta helyett azonban az is elég, ha odafigyelünk az elfogyasztott ételek minőségére, tápláló hatására, és nem visszük túlzásba a mennyiségeket.

Nem muszáj mindig fogyókúrázni

Három új érv a reggeli mellett

Dátum: 2013-10-29

Új kutatások sora igazolja, hogy valóban a reggeli a legfontosabb étkezés. Nem mindegy azonban, hogy mit eszünk.

Ezeket a betegségeket előzhetjük meg reggelivel

Kiegyensúlyozott táplálkozással a csontokért

Dátum: 2013-10-22

Már gyermekkorunkban is arra tanítottak bennünket, hogy a tej élet, erő, egészség, hiszen a legfontosabb kalciumforrásunk, emellett D-vitamint, tejcukrot és teljes értékű fehérjéket is tartalmaz.

Hogyan előzzük meg a csontritkulást?

Ha válogat a gyerek

Dátum: 2013-10-16

Az étvágytalanság és a válogatás gyakran azonos okra vezethető vissza. A szülők gyakran fordulnak orvoshoz azzal a panasszal, hogy étvágytalan a gyermekük, alig eszik valamit, illetve csak azt eszi meg, ami a fogára való, válogatós.

Hogyan hibázhat a szülő?

BMI index, haskörfogat, testzsírszázalék - jó, ha tudja!

Dátum: 2013-10-08

Több módszer létezik, amelyek segítségével megállapítható az elhízás ténye, illetve annak mértéke. Az elmúlt időszakban egyre inkább elfogadottá vált, hogy a BMI jó jelzőmódszer az elhízottság mértékének meghatározására.

Az elhízás kezdeti jelei

Az ételek elkészítési módjai: Melyik egészséges, melyik nem?

Dátum: 2013-09-30

A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat!

Hogyan marad egészséges az étel?

A táplálék mint hormonkoktél

Dátum: 2013-09-24

Az étel nemcsak az energiát és testünk építőköveit szolgáltatja számunkra, hanem sokrétű hormonszerű hatásainál fogva szervezetünk működésének számos aspektusát módosítja, pl. ki- vagy bekapcsolja anyagcserénket. Így lehetséges pl., hogy bizonyos fehérjegazdag diéták fogyasztanak vagy speciális zsírsavakban gazdag táplálékok csökkentik a gyulladást. A táplálkozástudomány új korszak küszöbén áll.

Diéta a táplálék hormonjai alapján

Omega-3 gyerekeknek: muszáj pótolni!

Dátum: 2013-09-18

A szorongás és a hiperaktivitás is megelőzhető?

 

A Pittsburgh-i Egyetem szakértői szerint az omega-3 zsírsavakban szegény étrend egyre súlyosbodó negatív hatást gyakorol a generációkra, különösen a kamaszokra.

Omega-3 zsírsavak a gyermekek szellemi egészségéért
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »