A Testösszetétel vizsgálata

Dátum: 2010-09-20

Az elhízás, korunk népbetegsége az egyik legnagyobb egészségügyi probléma. Általában a testtömeg alapján döntjük el, hogy ki a normális, és ki van elhízva. A mérleg azonban sok mindent nem árul el, ezért más jellegű vizsgálatra is szükség lenne.

BMI és testösszetétel

Sportitalok: csak az intenzív mozgást végző sportolóknak

Dátum: 2010-08-31

Munka után úgy dönt, edzőterembe megy vagy biciklizik. Kell-e ilyenkor inni előtte valami sport italt? Esetleg ki lehet bírni vízzel? A sport-táplálkozási szakértők válasza ez: attól függ! - olvashatjuk a Los Angeles Timesban.

A sportitalok szükségessége

Újabb érvek a D-vitamin fontosságára

Dátum: 2010-08-25

A D-vitamin kétszáznál több gén működését befolyásolja, köztük olyanokét, amelyek a rák vagy az autoimmun betegségek – így például a szklerózis multiplex - kialakulásával függenek össze - állapította meg egy brit és kanadai szakemberekből álló kutatócsoport.

D-vitamin, a "napfényvitamin"

Miért kedvezőtlen a sok konyhasó fogyasztása?

Dátum: 2010-08-17

A sok konyhasó azért kedvezőtlen, mert emeli a vérnyomást és így az agyi katasztrófák, a szívinfarktus egyik legfontosabb kockázati tényezője.
A kanadaiaknak legfeljebb fele tesz ételeibe kevesebb konyhasót, pedig többségük tudja, hogy a sós koszt rosszat tesz az egészségének.
Az Amerikai Szív Szövetség kongresszusán viszont olyan előadás is elhangzott, hogy a szívelégtelenség miatt kezeltek egész családja jelentősen csökkenti a sózást, hogy segítsen a betegen.

A sófogyasztás és szívünk egészsége

Egyen a migrén ellen!

Dátum: 2010-08-11

Melegfrontok idején sokak életét keserítheti meg az akár napokig is elhúzódó migrén. A panaszok ellen sokat tehetünk, ha a tányérunkra kerülő ételeket helyesen válogatjuk össze.

Helyes táplálkozással a migrén ellen

Wellness menedzser: az új HR-es munkakör

Dátum: 2010-08-02

Vajon kell-e, hogy több legyen a HR szerepe az egészségmegőrzésben, mint néhány juttatási opció biztosítása? Az amerikai Society for Human Recource Management kutatása szerint a HR-esek 66 százaléka gondolja úgy, az ő felelősségük, hogy konkrét egészségügyi problémák megoldásában is segítsenek a dolgozóknak.

A HR-es, mint wellness menedzser?

Fogyasszon sok színes zöldséget és gyümölcsöt!

Dátum: 2010-07-26

Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget - javasolják táplálkozástudományi szakemberek, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle színűek legyenek.

Táplálkozzunk színesen

Folyadékfogyasztási tippek a nyári melegben

Dátum: 2010-07-14

Finom, egészséges receptekkel bővítettük ki az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet összeállítását. Ebben a hőségben ugyanis nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy mit iszunk és mit eszünk!

Vízpótlás a nyári hőségben

A szénhidrátszegény diéta hátrányai

Dátum: 2010-07-05

 Az Archives of Internal Medicine januári számában egy olyan kutatás eredményeit tették közzé, amely szerint alacsony szénhidráttartalmú diétát követőknél az alacsony zsírtartalmú étrendet fogyasztókkal szemben csökkent a vérnyomás.

Diéta esetén is kell a szénhidrát

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Dátum: 2010-06-21

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket.

A vegánok vitamin- és ásványi anyag pótlása
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »