A gyorsételek ártanak a gyerekeknek

Dátum: 2014-11-04

A feldolgozott élelmiszer nem csak a zsírpárnák felhalmozódásában ludas, de negatívan befolyásolja a viselkedést és a lelki egészséget a gyermekeknél, állítja egy új tanulmány.

Nem csak a testsúlyt, a viselkedést is befolyásolhatják

Stresszűző élelmiszerek

Dátum: 2014-10-22

Állandó határidők, túlzó munkahelyi elvárások, családi gondok, mindennapi rohanás, megfelelés. Életünket behálózzák az állandó stresszes helyzetek, amelyek egészségi állapotunkat is befolyásolhatják, hiszen a tartós stressz jelenléte bizonyos betegségek (pl. szív-, érrendszeri betegségek, emésztőrendszeri betegségek) kialakulásában is szerepet játszik.

Mit együnk, hogy jobb legyen a hangulatunk?

Bombabiztos tippek fertőzött élelmiszerek ellen

Dátum: 2014-10-17

Az amerikai hatóságok közzétették frissített élelmiszer-biztonsági alapelveiket, amelyek betartásával elkerülhetjük a fertőzéseket és tovább őrizhetjük meg ételeink frissességét.

Alapvető élelmiszer-kezelési tanácsok

Természetes módszerekkel a fejfájás ellen

Dátum: 2014-10-07

Amerikában több mint 45 millió ember küzd rendszeres fejfájással, és körülbelül 28 millióra becsülik a migrénesek számát.

Ez utóbbi állapot nagyon erős fájdalommal jár, többnyire a fej egyik oldalát érinti és erős fény vagy zaj hatására rosszabbodhat. Okozhatja hormonális változás, rossz étkezési vagy alvási szokások, kiszáradás, stressz, vagy akár az időjárás-változás is.

Tovább

Hidratáljunk!

Dátum: 2014-06-10

Már túl vagyunk az év első hőséghullámán, de a meteorológusok előrejelzései szerint a meleg hőhullám valószínűleg még a nyár folyamán többször beköszönt hazánkba. Ezért időszerű foglalkozni most a mindenki számára kielégítő folyadékfogyasztással (hidratálással).

Még mindig a víz a legjobb

Diétázz úgy, hogy közben ne mondj le az ízekről!

Dátum: 2014-05-31

A táplálkozási szakértők szerint a diétázás nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az ízekről! Alison Johnson a Tribune szaklap részére adott néhány hasznos tippet.

Hogy "finomabb" legyen a diéta

Egyre cukrosabb ételeket fogyasztunk -észrevétlenül

Dátum: 2014-05-12

Amerikai tudósok szerint az élelmiszergyártók tudatosan növelték termékeik cukortartalmát, hogy vonzóbbá tegyék azokat a vásárlók számára.

 

A sok cukor is kockázatot jelent

12 hasbarát tipp a dietetikustól

Dátum: 2014-04-15

Hasmenés, puffadás ellen

A széklettel és a fokozott bélgáz-termelődéssel kapcsolatos kellemetlenségek, vagyis a hasmenés, a puffadás hátterében az esetek jelentős részében étrendi hibák állnak. Érdemes hát megfogadni a dietetikusok ezzel kapcsolatos jó tanácsait.

A hasfájás, hasmenés, puffadás lehetséges étrendi okai

Ez kerüljön az uzsonnás dobozba!

Dátum: 2014-04-02

A többi háztartási eszközhöz képest az iskolai uzsonnás doboz még egyszerűnek tűnik. De csak addig, míg a megtöltésére nem kerül a sor - állítja Kate Di Prima az Ausztrál Dietetikus Szövetség munkatársa.

 

Sokszor nem könnyű az összeállítása

A csontritkulás étrendje tejmentesen

Dátum: 2013-11-29

Így is biztos a megfelelő kalciumpótlás

 

A csonttömegvesztés az öregedés természetes velejárója, ami pozitív és negatív irányba is befolyásolható. A megelőzés már gyermekkorban elkezdődik az optimális csúcscsonttömeg kialakításával, de étrendünkkel megelőzhetjük, lassíthatjuk a csontritkulást.

Kalciumbeviteli lehetőségek
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »