Melyik a legjobb diéta? Csakis tőled függ! A temérdek fogyókúra közül válaszd a hozzád illőt!

Dátum: 2010-06-17

Ha tudod, hogy fogynod kell, és el is határoztad magad, akkor az első csatát már megnyerted. De itt van még egy nehéz feladat: választanod kell a fogyókúrák végeláthatatlan sorából.

De hogyan válasszunk? A szakemberek két kulcsfontosságú lépésre hívják fel a fogyni vágyók figyelmét: Ismerd önmagad! Gondold át, hogy mi az, amihez hosszú távon is lesz kitartásod! Válaszd ki azt a diétát, ami a legjobban illik hozzád! Vesd el azokat, amelyek túl gyorsan elérhető eredményt ígérnek!

A személyre szabott diéta kiválasztásának fontossága

A zsíros hal véd az infarktustól

Dátum: 2010-06-09

Magas zsírtartalmú halak fogyasztása európai férfiakban is véd a szívinfarktus ellen egy új 57 000 fős dán kutatás szerint. Magas zsír, ezen belül omega-3 tartalma van a heringnek, a makrélának, a lazacnak és a pisztrángnak.

A zsíros halak a szív- és érrendszer védelmében

Főzés tanmenet szerint

Dátum: 2010-05-28

Az elhízás elleni harc régi-új iskolai receptje

 

Hatásos fegyver lehetne az elhízás elleni harcban, ha a gyerekek iskolai órák keretében tanulnának az egészséges konyhai nyersanyagokról, a modern táplálkozás-tudományi kritériumoknak megfelelő menü összeállításáról, és elsajátítanák az ételek elkészítésének módját is.

Már az iskolában az egészséges táplálkozásért

Ízek és ételek: a kívánósság és ami mögötte van

Dátum: 2010-05-17

A kívánósság a terhesség velejárója – olyannyira, hogy a néphit szerint akár a születendő baba nemére is lehet következtetni abból, milyen ételek váltak hirtelen vonzóvá az anya számára. Néhány érdekesség a kívánósság tudományos hátteréről és arról, hogy tényleg kettő helyett kell-e enni.

Terhesség és kívánósság

A leggyakoribb tévhitek a tejről

Dátum: 2010-05-12

69 liter tejet fogyasztunk egy évben, s bár ezzel a mennyiséggel megelőzzük az osztrákokat, a franciákat és a hollandokat is, ám messze elmaradunk az írek és a finnek mögött, akik a kétszer annyi tejet isznak, mint a magyarok. A számok tehát azt mutatják, hogy egyik alapélelmünk a tej, ám számos tévhit is társul hozzá.

Tej: mi az igazság?

Telefonos támogatás az egészséges életmódhoz

Dátum: 2010-05-03

Mind több tudományos adat igazolja, hogy az egészséges étkezés, a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontos tényező a betegségek megelőzése szempontjából. A Preventive Medicine tanulmányában a kutatók a megfelelő életmód betartásához nyújtanak segítséget.

Egészséges életmód telefonos segítsséggel

Gyulladáscsökkentő narancslé

Dátum: 2010-04-27

Sikeresen gátolja a friss narancslé az egészségtelen, zsíros, cukros ételek okozta érkárosodást. A biztató laboratóriumi vizsgálatok eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition közölte.

Az érelmeszesedés különös, lassú gyulladásos folyamat, mely a verőerek belső falán indul és nagy egyéni különbségekkel halad előre. Ma már az egész világon ennek következményei, az infarktus vagy az agyi katasztrófa foglalják el a halálozási statisztika első helyét.

Narancslé a nehéz ételek ellen

Cukrok pro és kontra

Dátum: 2010-04-14

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz. A kínálat óriási, és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani. Feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

Fontos megérteni, hogy a csomagolt cukrok között legfeljebb rossz, vagy kevésbé rossz létezik.

Cukrok fajtái és hatásaik

A sószegény étrend érvédő hatásai

Dátum: 2010-04-06

A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
Kacie Dickinson és munkatársai - akik az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban publikálták eredményeiket - azt vizsgálták, hogy az alig sózott étel milyen mértékben befolyásolja az erek rugalmasságát.

Szív- és érrendszerünk egészségének megőrzése a sóbevitel csökkentésével

Nem minden igaz, ami annak tűnik

Dátum: 2010-03-29

Kecsketej és méz – az információk valóságalapja

Az alábbiakban látszólag csak a kecsketejről lesz szó, de valójában ez is lehetett volna a cikk címe: „Mennyire megbízható mindaz, ami válogatás nélkül elénk tárul az interneten?” A végeredmény: a kecsketej nem alkalmas kis csecsemők számára, még ha sokan ezt is állítják a világhálón.

Kecsketej és az igazság
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »