Hatékonyabbak lehetnek élelmiszer formájában egyes probiotikumok

Dátum: 2013-09-10

Észak-Európában már régóta fogyasztanak olyan funkcionális élelmiszereket, amelyek jótékony egészségügyi hatással rendelkező, vagyis probiotikus baktériumokat tartalmaznak. 

Ki bírja jobban a gyomorsavat?

Mit értünk esszenciális zsírsavak alatt?

Dátum: 2013-09-02

Ismerjük meg jobban az "omegákat"!

Az esszenciális zsírsavak olyan anyagok, melyek nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, és fontos szerepet játszanak az immun-, az ér- és az idegrendszer működésében. Ismerjük meg jobban ezeket a fontos tápanyagokat!

Omega-3 és társai

Mítoszok a vízivásról

Dátum: 2013-08-27

A palackos víz jobb, mint a csapvíz? Vagy netán vitaminokkal dúsított, szénsavas vizet kellene inni? Honnan tudjuk, hogy elegendő vizet iszunk-e? Szakértők szerint már ennek megállapítása sem egyszerű feladat. Az, hogy éppen nem vagyunk szomjasak, még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy a folyadékbevitelünk rendben van – lehet, hogy csak jelenleg nincs szükségünk több folyadékra.

Akkor mennyi vizet is igyunk?

Ortorexia - Túlzásba vitt egészség

Dátum: 2013-08-08

Csak azért is, mert a többi nem jó. Mást nem, csak azt. Maximalisan természetes. Mánia és őrület. A betegség neve: ortorexia, a túlzott természetességért való rajongási kór.

Az egészségbetegség

Tápanyagrabló gyógyszerek

Dátum: 2013-08-06

Gyógyszert szedni szinte kötelező, ha már megvan a baj, és kialakult valamilyen súlyos betegség. Nagyon kevesen merik vállalni annak kockázatát, hogy súlyos betegséget megfelelő étrenddel és étrend-kiegészítőkkel gyógyítsanak. Bár ez egyáltalán nem lehetetlen, fontos tudni, hogy nagy hozzáértést igényel.

Mit fogyasszunk gyógyszerszedés mellett?

Autistáknál több a glutén elleni antitest

Dátum: 2013-07-31

Autista gyermekeknél megemelkedik a glutén elleni antitestek szintje, a cöliákiával ugyanakkor nem találtak kapcsolatot. Az emelkedett antitestszint ugyanakkor magyarázatot adhat az autizmust kísérő emésztőszervi tünetekre.

Segíthet a diéta?

Háromszor annyi sót esznek a magyarok, mint kellene

Dátum: 2013-07-15

Önkéntes vállalást tettek a pékek.
A fogyasztók egészsége érdekében a pékszövetség vállalta a kenyerek sótartalmának csökkentését, de ez kevés lesz a komoly eredményekhez – hangzott el a Kossuth Rádióban.

A legnagyobb gond a rejtett sótartalom

Ezzel a módszerrel a gyerekek több zöldséget esznek

Dátum: 2013-07-08

Minden szülő máshogy próbálja rávenni a csemetéjét a zöldségevésre: vannak, akik a példamutató közös étkezésre esküsznek, míg mások megtiltják a nassolást az egészséges falatok lecsúszásáig. Egy friss kutatás azonban forradalmi megközelítést javasol a problémára. 

"Mesés" egészségfejlesztés

A magyarok kétharmadának kellene élelmiszernavigátor

Dátum: 2013-07-03

 A magyaroknak csak harmada tudja eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb – tűnik ki az MTI tudósításából.

Nem tudjuk, mi van a megvásárolt termékekben

Kóros és káros - az éhezés biológiája

Dátum: 2013-06-24

Egy átlagos felnőtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtől, fizikai aktivitástól függően. Ha ezt a bevihető energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétől az immunrendszer meggyengülésén át akár halálhoz is vezethet a megvonás.

Mi történik, ha nem eszünk eleget?
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »