Káros az alacsony szénhidráttartalmú étrend

Dátum: 2011-03-30

A Tufts Egyetem pszichológiai osztályának kutatásai szerint a szénhidrát-diéták rossz hatással vannak a memóriára és az agy kognitív képességeire.

 

 

 

Az alacsony szénhidrát bevitel egyik lehetséges hatása

Kalciumrablók az életmódunkban

Dátum: 2011-03-22

Úgy érzi, hogy Ön mindent megtesz a csontjai egészségéért, hiszen sok tejet, sajtot, zöldséget eszik? Sajnos, ez még kevés, különösen a mai, "modern" életvitel mellett. Nézzük, mire kell még vigyáznia!

 

Amikor több kalciumra lehet szükségünk

A balerinalét veszélyei

Dátum: 2011-03-17

Az Oscar-díjas Natalie Portman drasztikusan lefogyott, mikor a Fekete hattyúban balerinát játszotta. A szakemberek azonban aggódnak, mivel a kórosan sovány balerinák nem jó példát mutatnak.

Natalie Portman nyerte idén a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Fekete hattyú című filmben nyújtott alakításáért. Egy szakértő azonban aggodalmát fejezte ki a színésznő drámai súlyvesztesége miatt, mivel szerinte a kórosan sovány balerina története e művészeti ág árnyoldalára hívja fel a figyelmet.

A soványság nem mindig egészséges

Újabb tévhit dőlt meg a gyümölcsökkel kapcsolatban

Dátum: 2011-03-01

Ne dőljünk be a városi legendának. Mégsem kell éhgyomorra enni a gyümölcsöket, az emésztésünk ugyanis nem tart igényt erre – állítja a Snopes.com és a dietetikus. Sőt, bizonyos esetekben ártalmas is lehet, ha gyümölccsel kezdjük a napot.

 

Nem csak éhgyomorra jó a gyümölcs fogyasztása

B12 és omega-3 a vegánoknak is!

Dátum: 2011-02-22

 A legújabb kutatások szerint a vegánok szervezetének is szüksége van a B-vitaminokra és az omega zsírsavakra.

Egy nemrég a Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban megjelent kutatási anyag szerint a vegánok a szervezetükben lévő B12-vitamin és omega-3 zsírsav hiány miatt kevésbé veszélyeztetettek a szívbetegségek szempontjából.

Omega-3 zsírsav és B12 vitamin a szívbetegségek ellen

Gyümölcs és zöldség az egészséges erekért

Dátum: 2011-02-16

A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása gyermekkorban igen hasznos, hiszen elősegíti, hogy az erek felnőttkorban is rugalmasak maradjanak – közölték finn kutatók.

 

 

A szív- és érrendszerünk egészségéért

A helytelen táplálkozás depresszióhoz vezet

Dátum: 2011-02-10

A transz- és telített zsírokban gazdag ételek növelik a depresszió kialakulásának kockázatát - figyelmeztettek spanyol kutatók, megerősítve azokat a korábbi vizsgálatokat, amelyek összefüggésbe hozták a mentális betegséget a rossz minőségű gyorsételekkel.

 

Telítetlen zsírsavakkal a depresszió ellen

Az ideális fogyókúra 6-os aranyszabálya

Dátum: 2011-02-03

Aki jelentős túlsúlyt cipel, annak egészségügyi szempontból is fontos, hogy minél eredményesebb kúra segítségével fogyjon. De mitől is lesz sikeres egy fogyókúra?

A dietetikus elárulja.

 

 

Ami a fogyókúrához mindenképpen kell

Sikeres volt a napi zöldség és gyümölcs fogyasztás növelését megcélzó, web-alapú amerikai program

Dátum: 2011-01-26

Az amerikaiak kevesebb, mint egynegyede fogyaszt naponta ötször gyümölcsöt és zöldséget, a Nemzeti Rák Intézet ajánlása ellenére is, azonban ezen megpróbáltak segíteni egy online módszerrel – számol be a tényről egy kutatási publikáció.

Zöldség, gyümölcs fogyasztásának ösztönzése a weben

Funkcionális élelmiszerek

Dátum: 2011-01-11

Az egészségmegőrzés mára külön tudományággá nőtte ki magát, melynek egyik eleme a korszerű táplálkozás lett. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához.

 

A funkcionális élelmiszerek kritériumai
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »