A tejallergia sok gyermeknél megszüntethető

Dátum: 2011-07-11

Ha a gyermekeknek egyre növekvő mennyiségben adtak olyan ennivalót, amely jól megsütött tejet tartalmazott (pl. süteményt, palacsintát), ez jelentős részüknek segített „kinőni” a tejallergiát – írják az amerikai Mount Sinai Orvosi Egyetem Jaffe Ételallergia Intézetének kutatói, akik vizsgálatukat a Journal of Allergy and Clinical Immunology május 23-i számában ismertették.

 

Kinőni a tejallergiát

A folsavtól az unokánk nem lesz daganatos

Dátum: 2011-07-05

A B-vitaminnal dúsított étrenden tartó egerek utódaiban kevesebb az agresszív bélrendszeri daganat, tették közzé a Tufts Egyetem kutatói.
 

 

B-vitaminnal a tumorok ellen

A zsír jobban öli a májat

Dátum: 2011-06-24

Aki azt gondolja, csak a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás jelent veszélyt a májra, az téved. Az elhízás sokkal veszélyesebb, mint korábban gondoltuk.

 

 

Nem csak a sok alkohol árthat

Fogaink egészsége és a vitaminok

Dátum: 2011-06-16

Ahhoz, hogy fogaink egészségesek legyenek a mindennapi alapos fogmosás mellett vitaminokra és ásványi anyagokra is szükségünk van. Csak így lesznek erősek a fogaink, és így tudjuk megelőzni a fogínybetegségeket.

 

A rendszeres fogmosás nem elég

Csírákkal a vitaminhiány ellen

Dátum: 2011-05-17

Általános iskolai biológiaóra egyik feladata: vegyünk néhány bab- vagy búzaszemet, áztassuk vízbe, és figyeljük meg, mennyi idő alatt csírázik ki. Nos, az egyre népszerűbb reformtáplálkozás valóságos kultuszt teremt ezeknek a növény-kezdeményeknek.

 

 

Kis növényben hatalmas erő

Bevásárlókosár - az erős, teherbíró csontokért

Dátum: 2011-05-10

A gyermekek csontjainak fejlődéséért, később a vázrendszer egészségének megőrzéséért kalciumban gazdag táplálkozással sokat tehetünk. Nézzük, milyen élelmiszereket kell választanunk ehhez!

 

 

Kalciumpótlók a boltokban

Tíz meglepő ok a vízivásra

Dátum: 2011-05-04

A csapból is már a vízivás fontossága folyik. A közelmúltban egy tanulmány azt állította, hogy a napi nyolc pohár víz csak városi legenda, egyénileg változó kinek mennyi vízre van szüksége. Legyen bár kevesebb a napi szükséglet, a legtöbb ember nem fogyaszt annyi vizet, amennyit szervezete igényelne.

Ezért is igyunk sok vizet

Mennyi nátriumot fogyasszunk? - Egészségügyi kockázatok

Dátum: 2011-04-27

A túl sok nátriumfogyasztás következtében számos komoly betegség kialakulásának kockázata is megnő, ezért mindenkinek érdemes tudnia, hogyan juttat a szervezetébe öntudatlanul sokkal több nátriumot, mint kellene.

 

 

Rejtett nátriumforrások

Fontos a tápanyagpótlás kerékpározás közben

Dátum: 2011-04-22

A kerékpározás kiváló ízületkímélő kardiovaszkuláris edzésnek számít. Egy harminc perces kocogással, vagy akár egy kosárlabdameccsel ellentétben akár hosszú órákon át lehet biciklizni anélkül, hogy megfájdulnának a lábízületek.

 

 

Tápanyagpótlás kerékpározás közben

A B-vitaminban gazdag ételek csökkentik a premenstruációs szindróma kockázatát

Dátum: 2011-04-11

A B-vitaminban gazdag étrendet követő nők esetében kisebb a valószínűsége a premenstruációs szindróma kialakulásának - hívták fel a figyelmet a szakemberek.

 

 

B-vitaminok a PMS ellen
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »