Meglepő élelmiszertények - Hizlaló gyümölcslevek, alattomos grapefruit

Dátum: 2015-07-27

Mindannyian szeretnénk egészségesen étkezni, ám ennek érdekében rengeteg dologra kell odafigyelnünk: milyen tartósítószerekkel, színezékekkel készült az élelmiszer, na és persze mekkora kalóriatartalommal bír. Azonban ha mindezeket szem előtt tartjuk, akkor is akadhat olyan információ, amivel olykor még a leginkább egészségtudatos vásárlók sincsenek tisztában.

 

 

Sokszor nem mindegy mit, mivel

Ezért nem tudjuk abbahagyni a chips evést

Dátum: 2015-07-22

Az amerikai University of Georgia kutatása alapján a magas zsírtartalmú ételek megváltoztatják a bélben található baktériumháztartást, ezért nem tudjuk észlelni, hogy megtelt a gyomrunk.

Még egy ok, hogy miért együnk belőle minél kevesebbet

A felnőttek felének életmódot kellene váltania!

Dátum: 2015-07-14

A friss koleszterinstatisztika alapján a felnőtt lakosság közel felének javasolható az életmódváltás! Ahhoz, hogy javítsunk a koleszterinszintünkön, legalább változtatni kell a táplálkozásunkon, és be kell iktatni a rendszeres mozgást is az életünkbe. Mindkettőt nyáron a legjobb elkezdeni.

Tegyük egészségessé napi ritmusunkat

Nutraceutikumok: élelmi gyógyszerek a rák ellen

Dátum: 2015-07-10

Az avokádó lehet a leukémia elleni harc új eszköze, míg a fahéj egy komponense a kolorektális karcinóma megelőzésében-kezelésében bizonyult hatékonynak.

Hétköznapi élelmiszerekkel súlyos betegségek ellen

Félkész és készételek - Hova vezet mindez?

Dátum: 2015-07-06

Táplálkozásunk az ipari méretű élelmiszer-termelés következtében jobban megváltozott az utolsó százötven évben, mint azt megelőzően két évezred alatt.

Egyre "soványabbak"ételeink, alapanyagaink

Mit tehetünk a hisztamin allergia ellen?

Dátum: 2015-06-24

Napjainkban nagy hangsúlyt helyeznek a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, ami felölelheti a csirkehúst, a különféle sajtokat, az olajos magvakat, gyümölcsöket és a vörösbort is. Néhányunknál azonban ezeknek az ételeknek egy része különféle kellemetlen tüneteket, többek között migrént, kiütéseket, orrfolyást idézhetnek elő. A furcsa reakciók a hisztamin intoleranciához köthetőek.

Nem mindegy melyik egészséges ételt választjuk

Allergiát okozó gyümölcsök és zöldségek

Dátum: 2015-06-16

Vigyázzunk a keresztallergiával!

Nyáron rengeteg friss, ízletes gyümölcs kapható, édesség iránti vágyunkat változatosan kielégíthetjük velük. Ám allergiásként résen kell lenni, bizonyos gyümölcsök ugyanis keresztallergiát válthatnak ki, és súlyosbíthatják a már meglévő panaszokat is.

 

Melyik ételkombináció okozhat panaszokat?

Felejtsd el a koleszterint!

Dátum: 2015-06-12

Megjelent a Diétás Irányelvek Tanácsadó Bizottságának új jelentése, amely az USA érintett minisztériumai számára foglalja össze a legújabb tudományos eredményeket. A változások a koleszterin-, a kávé- és a sófogyasztással kapcsolatos útmutatókat is érintik.

Ehetünk mértéktelenül?

A változatosság karcsúsít

Dátum: 2015-06-01

A gyorséttermi ételeken alapuló egyhangú táplálkozás megöli az elhízás, a szívbetegségek, a cukorbaj és a rák ellen óvó bélbaktériumokat - derült ki egy kutatásból. 

A gyorsétel megbetegít?

Glutén érzékenyek: új betegcsoport

Dátum: 2015-05-27

A lisztérzékenység (cöliákia) autoimmun betegség, mely vérvétellel és szövettani vizsgálattal mutatható ki.

A nem-cöliákiás glutén szenzitivitás

Finn tudósok szerint a paradicsom csökkenti a stroke előfordulásának a kockázatát

Dátum: 2015-05-21

Ha sok paradicsomot fogyasztunk, nagy valószínűséggel csökken a stroke előfordulásának a kockázata – állítják a Kelet-Finnországi Egyetem (angol rövidítése: UEF, Kuopio város) tudósai az Amerikai Neurológiai Akadémia szakfolyóiratában, a „Neurológia”-ban megjelent publikációjukban. A szerzők hozzátették, hogy a paradicsomban található likopin nevű antioxidáns az, amely stroke megelőző hatással bír.

Likopin a szív- és érrendszer egészségéért
« első oldal « előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »