Egészségvédő élelmiszerek

Dátum: 2010-01-13

Az Alzheimer-kórhoz és az azzal rokon betegségekhez vezető molekuláris elváltozások megakadályozására alkalmas funkcionális élelmiszerek gyártása indul el szegedi kutatók fejlesztése nyomán.

Növényi kivonatok az életminőség javításáért

Táplálkozás - Bevált a kalóriatörvény New Yorkban

Dátum: 2010-01-11

Tudatosabban választanak és alkalmanként hat százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztanak egy New York-i kávézólánc vendégei, amióta a metropolisz étteremláncaiban kötelezővé tették a menükben a kalória feltüntetését – állapította meg a Stanford Egyetem tanulmánya.

Kalóriabevitell csökkentése törvényi úton

A mediterrán stílusú étrenden élőknek jobb a hangulatuk

Dátum: 2009-12-17

Ritkábban lesznek depressziósak azok az emberek, akik mediterrán stílusú étrenden élnek, sok zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, teljes kiőrlésű gabonát, halat fogyasztanak – közölték megfigyelésüket spanyol kutatók hétfőn. A jelenség oka azonban nem tisztázott.

Mediterrán ételek és a hangulat

Miért jó, ha a sok rostot fogyasztunk?

Dátum: 2009-12-14

A legtöbbünknek fogalmunk sincs, hogy mennyi rostot tartalmaznak azok az ételek, amiket elfogyasztunk. Mégis sokan vannak azok, akiknél az adag duplájára lenne szükség. A szakmai ajánlások szerint naponta 20-35 g élelmi rostot kellene elfogyasztanunk. Főleg a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, magvak és hüvelyesek tartalmaznak élelmi rostokat. Ön vajon mennyit fogyaszt belőlük?

A rostok szerepe

Táplálkozás - Az élelmi-gyógyszerek világa

Dátum: 2009-12-08

Táplálékunk legyen orvosságunk – tanácsolta a nyugati orvoslás atyja, Hippokratész. A keleti orvoslás atyja, Dhanvantari felfedezte egy fűszer, a kurkuma antiszeptikus tulajdonságát, ami a mai tudományos magyarázat szerint az eikozaniod-szintézis befolyásolásán keresztül érvényesül. Élelmiszereink a mai táplálkozástudósok szerint is gyógyszereink, ha megfogadjuk a szakértők tanácsait.

A táplálkozásról

Mindennapi energiánk - tippek nőknek

Dátum: 2009-12-02

A fiúknak és lányoknak tízéves korig egyforma táplálékra van szükségük, ekkor azonban változás következik be, és a két nem szükséglete tápanyagok tekintetében mindvégig eltér.

Nők és energiabevitel
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »