Gének és diéta

Dátum: 2011-11-01

Senki sem tudja megváltoztatni azokat a géneket, amelyeket az őseitől örökölt, de mindenki kiválaszthatja azt az étrendet, mellyel kedvezően befolyásolhatja az örökölt kockázatot, amivel megszületett. Két nagy nemzetközi vizsgálat azt mutatja, hogy megfelelő koszt jelentősen mérsékelheti a genetikai veszélyt, ami szív-és érbetegségekre hajlamosít.

Diétával a "rossz" gének ellen

Miért hízunk télen?

Dátum: 2011-10-26

A fürdőruha a gardróbba kerül, megjelenik a mézes puszedli a hűtő tetején, és januárig még a fogyókúra gondolatát is félre tesszük.

Az emberek átlagosan 1-2 kilót szednek fel ebben az időszakban. De tényleg elkerülhetetlen ez a hízás? Szakértők segítségével a téli testsúlygyarapodás hátterében álló tévhiteket és igazságokat vesszük sorra.

A zsírpárnák növekedésének okai

Együnk vasat!

Dátum: 2011-10-19

A vashiány a leggyakoribb táplálkozás eredetű hiánybetegség a világon, amelynek következménye a vérszegénység, mely a Föld lakosságának közel 30%-át, mintegy 1 milliárd embert érint.

 

 

Együnk a vérszegénység ellen

A legegészségesebb étkezés

Dátum: 2011-10-12

Fél kézzel, öltözködés közben felhörpintünk egy csésze kávét, felkapunk egy fél szelet vajas kenyeret a gyerek otthagyott tányérjáról, miközben gondolatban már messze járunk - legtöbbünknek ennyiből áll a reggeli. Pedig ennek nem kellene így lennie!

 

Reggelizzünk a testi, lelki egészségért!

Probiotikumot a kismamának!

Dátum: 2011-09-15

A probiotikumok használata nagy népszerűségnek örvend. Az új kutatások szerint alkalmazásuk nemcsak biztonságos terhességben, de számos előnyös hatásuk is van, mind az édesanyára, mind a magzatra.

 

Az immunrendszer támogatása a terhesség alatt

A szívbarát ételek titka

Dátum: 2011-09-07

A férfiakra szokták mondani, de a nőkre is érvényes a mondás: a szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Szó szerint: amit megeszünk, az befolyásolja a szívünk egészségét!

 

 

Ezeket fogyasszuk szívünk egészségéért

Hangulatjavító élelmiszerek

Dátum: 2011-08-30

Számos kutatás bizonyítja, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek képesek a depresszió csökkentésére, a boldogságérzés fokozására. Persze csupán akkor, ha a depresszió csupán átmeneti rosszkedvet jelent. Mert ha nem az, akkor csak orvos tud rajta segíteni.

 

 

Mit együnk a jó kedvért?

Hogyan együnk egészségesen és olcsón

Dátum: 2011-08-24

Elterjedt az a hibás vélekedés, hogy az egészséges étkezés drága. Bár igényel némi többlettervezést és átgondolást, mégis lehet egészségesen étkezni korlátozott költségvetésből is.

 

 

Olcsóbb otthon főzni

Egészségvédő étrendek és diéták

Dátum: 2011-08-08

Túlsúlyos vagy elhízott emberekben a fogyás segíthet csökkenteni a rák kockázatát, de a szakértők szerint nem mindegyik étrend mérsékli hatékonyan ezt a kockázatot.

 

 

Diéták az egészségünk mellett

Az egészség a legjobb befektetés. A munkáltatóknak is.

Dátum: 2011-07-28

Egy munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb emberek dolgozzanak egy empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikális állapot, mentális és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövidtávon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma.

Megtérül az egészséges dolgozó
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »