A magyarok több mint fele szeretne vékonyabb lenni

Dátum: 2012-02-01

A magyar felnőtt lakosság több mint fele tartja magát túlsúlyosnak, de csak minden harmadik akar lefogyni. Az egészséges élelmiszerekre azonban egyre többen figyelnek.

Így vigyázunk az alakunkra

Így másszunk a táplálkozási piramis tetejére!

Dátum: 2012-01-26

Ha már láttuk az új táplálkozási piramist, elgondolkodhatunk azon, hogy miért változott meg, vagyis, valójában mi volt a gond a régivel?

 

 

Az új piramis lépcsőfokai

A táplálkozás és a fizikai teljesítmény viszonya

Dátum: 2012-01-18

A sikeres súlykontrollért leghatékonyabban a megfelelő mozgással és táplálkozással tehetünk. Az izomzat felépítésének és lebontásának egyensúlya az életkorral változik. A testmozgás és a helyes táplálkozás együttesen javítják és tartják karban izmaink állapotát, tónusát; az egészséges izomzat pedig egész szervezetünk fiziológiájára, anyagcseréjére kihat egész életünkön át.

Sport és evés

Hogyan táplálkozzunk télen?

Dátum: 2012-01-11

Télen szervezetünk több energiát igényel, hajlamosak vagyunk többet enni, mégis nehezebben férünk az egészséges és friss élelmiszerekhez. Adódik hát a kérdés, hogy mégis miket lehet enni ebben az időszakban, hogy egészségesek maradhassunk?

A téli, tavaszi fáradtág okai

Immunerősítő élelmiszerek

Dátum: 2012-01-04

A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte. Mikrobaölő hatása miatt a második világháborúban is alkalmazták a sebek elfertőződésének megelőzésére.

Ezeket is fogyasszuk télen

Egyre csak hízol, és nem tudod, miért?

Dátum: 2011-12-29

A candida sokkal elterjedtebb és veszélyesebb annál, hogy legyintsünk rá egyet. Rendkívül gyakori a népesség körében, és súlyos betegségek egész sorát okozza. Ki gondolna arra, hogy túlszaporodtak benne a gombák, amikor “csak” allergiás, pattanásos, vagy éppen székrekedésben szenved.

Az elhízás egyik oka

Védenek az omega-3 zsírsavak!

Dátum: 2011-12-19

A szív-és érrendszeri betegségek szempontjából igen nagy kockázatúnak számítanak a cukorbetegek, de az omega-3 zsírsavak adásával ez a veszély még akkor is hatásosan csökkenthető, ha már volt valamilyen ritmuszavar vagy szívroham.

Sok omega-3 zsírsavat cukorbetegség esetén is

Sportoló gyerekek étrendje

Dátum: 2011-11-22

A gyerekek egészséges fejlődéséhez alapvetően fontos a rendszeres fizikai aktivitás, azonban a növekedéssel kapcsolatos szükségletek különböznek a felnőttek táplálkozási igényeitől.

Részletek

8 étkezési szabály kismamáknak

Dátum: 2011-11-14

A kismama táplálkozása nem csak a saját egészsége és jó közérzete miatt fontos, de a magzat fejlődése szempontjából is döntő jelentőségű.

Táplálkozás áldott állapotban

Veszélyes villámdiéták!

Dátum: 2011-11-07

Épp azon gondolkozol, hogyan fogyhatnál gyorsan és sokat? Akkor valószínűleg egy villámdiétát néztél ki magadnak. De tudod, hogy milyen veszélyeket rejt magában az ilyenfajta gyors fogyás?

Gyors vagy egészséges diéta?
« első « előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 következő » utolsó »